Comunicat de les Comunitats Cristianes Populars de València en suport al Papa Francisco.

Les CCP de València volem sumar-nos a les nombroses expressions de suport al Papa Francisco per part de diversos col·lectius eclesials.

Creiem que és una benedicció per a l’Església l’arribada d’este Papa “vingut de la fi  del món” i que ha aportat un aire d’obertura, de novetat i frescor a una Església, la cúpula de la qual,  representada en la Cúria Vaticana, estava anquilosada, tancada i abstreta en les seues pròpies misèries.

Els escàndols de pederàstia, abusos de poder, encobriment i corrupció  han mostrat una institució eclesiàstica podrida, de foscos interessos. La tremenda oposició al Papa Francisco mostrada ja descaradament per personatges i sectors reaccionaris de l’aparell eclesiàstic demostren deslleialtat i falta d’amor a l’Església, per més que es diguen els seus defensors. Sospitem que hi ha també una oposició larvada en alguns bisbes i moviments eclesiàstics als quals no els agrada l’impuls renovador que anima Francisco, i esperen que açò passe.

Com a comunitats cristianes, crítiques però lleials, recolzem decididament al Papa Francisco, ens unim a ell en l’oració que ell mateix demanda, i, sense esperar-ho tot d’ell, comprenem les seues dificultats, li animem i procurarem fer el que ens toca com a comunitats de base: ser una Església pobra i per als pobres, en eixida, i exercint la misericòrdia amb els que més sofreixen, al mateix temps que transmetent l’esperança i l’alegria de l’Evangeli.

Comunitats Cristianes Populars de València.

Deja una respuesta